diumenge, 8 de maig del 2011

Innovació del Coneixement per a la Tecnologia en l'Educació (KITE)

CONSTRUIR MODELS D'EXPERIÈNCIES (HISTÒRIES)
Les històries poden funcionar com a substitut de l'experiència directa. Tot el que sabem ho recordem en forma d'històries. Una forma d'entendre el que les persones saben és analitzar les seves històries. El mitjà que ens permet analitzar-les s'anomena RAONAMENT BASAT EN CASOS.

Raonament basat en casos en l'aprenentatge incorpora el concepte que, quan s'enfronten a un problema, els éssers humans solen avaluar diverses característiques de la situació presentada en el problema, la recerca de la memòria d'experiències passades en situacions similars, buscar experiències similars dels seus companys i col·legues, i aplicar les lliçons d'aquestes experiències per desenvolupar noves solucions. Quan la nova experiència ha demostrat ser satisfactòria, s'agrega al coneixement i és retingut en la memòria per a ús futur. Recuperem el que vam aprendre d'aquella situació i els problemes nous es resolen trobant casos semblants del passat i aplicant les lliçons d'aquella experiència en aquest nou cas.  El procés és similar al que Aamodt i de la Plaça (1996) descriuen com el procés de RBC, que inclou el cicle de les quatre REs de (REtrieve, REuse, REvise, and REtain)  RE - Recuperar, Reutilitzar, revisar i mantenir. 
L'aprenentatge basat en casos és diferent, ja que implica l'ús d'un escenari com el punt de partida en una experiència d'aprenentatge. 

KITE és una font de "històries" que descriuen l'ús de la tecnologia. Està sent desenvolupat per vuit universitats encapçalat per la Universitat de Missouri-Columbia, amb el propòsit de difondre el coneixement integració de la tecnologia. La intenció és proporcionar un sistema de suport per als mestres i altres. 
Per més informació: http://kite.missouri.edu/